Læsø Tur

sihMCZ49ebBDt4xH4r1L5tyRN8LRQV0jIPFmSWHUJ-0[1]Sensommer vejret viste sig fra sin smukkeste side, da Knivholt Bilaugs tur til Læsø, i lørdags løb af stablen. Der deltog 47 veloplagte medlemmer fra de tre biavlerforeninger fra Knivhol Bilaug, Hjørring Amts Biavlerforening og Biavlere i Vensyssel.

Færgeturen forløb behageligt rolig, såvel blandt deltagerne, som på vandet, til Vestrerø havn, hvor bussen ventede med en veloplagt chauffør.

Chaufføren underholdt på hele turen, med stort lokal kendskab og indlevelse

Turen bød på besøg, i en kirke, på øens berømte saltsyderi, hos Uldstuen, hvor der blev gjort et par indkøb. Derefter blev der hentet mad til en frokost i det grønne hos Thorsens Fisk i Østerby.

Naturen omkring Bakkehuset dannede kulisse om de lækre retter frokosten bød på.

Der blev engageret fortalt om Den brune bi, af Bjørn Johannesen, der arbejder tæt sammen med Carl Johan Junge, der normalt forestår disse foredrag og fremviser bierne i observationsstaderne ved Bakkehuset.

Bjørn fortalte bl.a. om dronningeavl, de t administrative arbejde med at føre stamtavler for de brune bier og den kompensation avlerne godtgøres med, samt grænserne på Læsø, for at holde gule bier

Formand for Knivholt Bilaug Hanne hendes kolleger har fortjent tak for en rigtig god tur.

Mvh
Lars Bo Christensen

 

Der er lukket for kommentarer.