Siden sidst

Så er vi igen kommet til det tidspunkt på året, hvor solen ind imellem titter frem og får os til at drømme om forår og glæden ved at se bierne igen. Har de overlevet, og i hvilken stand er de? Det er altid spændende.

I slutningen af januar måned havde vi mjødkursus på Stenum Friskole. Der var stuvende fyldt i køkkenet. 25 var mødt frem.

I skolebigården starter vi igen op i starten af april med begynderkursus og tilsyn med bierne. Sidste år havde vi en forrygende sæson med meget stort fremmøde. Det satser vi også på i år.

Men inden det har vi i samarbejdet med Hjørring Amts Biavlerforening arrangeret en ny minikonference i Stenum. Den løber af stablen den 31. marts, og vi er lykkedes med virkelig at få fat i tre store kanoner inden for biavl: Jakob Germundsson, Per Kryger og Jan Sæter.

Jakob Germundsson har vi lært at kende gennem hele sidste års artikler i bibladet om årets arbejde. Han vil tage nogle af disse emner op og fortælle om sin måde at drive biavl på. Her skulle det nok kunne blive muligt at hente nogle godetips.

Per Kryger arbejder til dagligt som seniorforsker på Flakkebjerg Centret Eventuelle gevinster tilfores automatisk netspilskontoen hurtigst muligt efter et Xtra Casino spils afslutning, jf. i Slagelse. Hans speciale er bisygdomme, og her har han fingeren på pulsen og arbejder for tiden med et stort EU-projekt, hvor man vil undersøge biernes sundhedstilstand indenfor et større område.

Jan Sæter er formand for Odder Biavlerforening og er også med i hovedbestyrelsen for Danmarks Biavlerforening. Han er en meget levende fortæller, brænder for arbejdet med bier og taler varmt for en engelsk bog, der har fordybet sig i undersøgelse af, hvordan bierne kommunikerer i en bisværm. Hvordan træffer de beslutning om hvor og hvornår de skal flyve videre. Foregår det demokratisk, og er de mere demokratiske end vi er?

Vi håber på en rigtig god dag med levende og inspirerende foredragsholdere. Derudover hyggeligt samvær med andre biavlere foruden selvfølgelig god forplejning dagen igennem.

Så mød flittigt op!
Kaj

Der er lukket for kommentarer.