Lilly’s Honningkage

wp_20160205_15_49_21_rich_liwp_20160205_10_07_23_rich_liIngredienser:wp_20161003_10_49_18_pro

  • 675 g. honning
  • 300 g. sukker
  • 3 æg
  • 750 g. mel
  • 1½ dl. mælk
  • 1½ brev ~ 22,5 g. honningkage krydderi “Dr. Oetker”
  • 1½ tsk. natron el. bagepulver

Fremgangsmåde:

Honningen varmes op til den er flydende, røres sammen med sukkeret. Æg og mælk røres sammen og kommes i blandingen. Herefter kommes mel, honningkage bagepulver og natron / el. bagepulver i. Det hele røres sammen. Blandingen hældes i en braddepande på ca. 36 x 42 cm, som er dækket med bagepapir eller smurt godt. Ovnen opvarmes til 200 grader og skrues ned på 170 grader når kagen sættes ind, den bages i ca. 45 min. Når kagen er afkølet, deles den i 4 stænger, herefter flækkes de. De delte og flækkede stænger, pakkes ind i et fugtigt klæde ( to viskestykker fugtet med vand, opvrides hårdt ), og lægges i en tætsluttende plastpose i et par døgn et køligt sted. Herefter lægges de sammen med abrikos marmelade. De lægges herefter i fryseren. Kagen kan også nydes straks, men bliver bedre af at trække ( skal så helst ligge i køleskabet ) eller allerbedst en tur i fryseren, kort eller længere tid, hvorefter den blot tages op til optøning og er herefter klar til servering. For at sætte prikken over i’t, overtrækkes kagen med overtrækschokolade inden servering.

Krydderiblandingen kan evt. erstattes af blandingen herunder.

Til hver kage bruges 27,5 gram af blandingen:

          1 kage             4 kager


  • 12,5 g               50 g.           Kanel
  • 7,5 g.                30 g.           Stødt nellike
  • 1,5 g.                  6 g.           Muskatnød
  • 3,0 g.                12 g.          Kardemomme
  • 3,0 g.                12 g.          Allehånde

GOD APPETIT!!!!


Skriv et svar