Snackstænger

Det du skal bruge:
250 g. havregryn
125 g. finthakkede tørrede abrikoser
75 g. rosiner
75 g. grofthakkede mandler
50 g. kværnede mandler
50 g. sesamfrø
50 g. chokoladeknapper, mørke el. lyse
150 g. smør
200 g. demararasukker (evt. brun farin)
150 g. flydende Dansk honning

* Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en 23 cm. firkante form, og læg bagepapir i bunden. Kom havre- gryn, tørret frugt, nødder, frø og chokoladeknapper i en skål og bland det.

*Opvarm smør, sukker og honning forsigtigt i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet. Skru en smule op for varmen, og lad det simre 4 min. Hæld den smeltede blanding over de tørre ingredienser, og bland det godt sammen.

* Hæld blandingen i formen, og bag den 20 min. til den lige er gylden. Stil formen på en rist til afkøling (kan også vendes ud på skærebrættet for afkøling) og lad den blive helt kold, skær den i 14 stænger. Gem dem i en lufttæt beholder i lag mellem bagepapir.

Disse energistængerer perfekte som en snack midt på formiddagen eller når der ikke er tid til morgenmad.

De er også gode som ekstra til madkassen.

Tip:Stængerne kan fryses ved at indpakke dem enkeltvis i film el. folie. De kan holde sig i fryseren i op til tre måneder. Til mad-pakker kan man komme dem frosne i. De vil være tøet op til fro-kosttid.

Ernæringstips:Mandler indeholder mere calcium end nogen anden nød, og det er vigtigt for knoglevækst og sunde tænder. Selvom de er fyldt med næringsstoffer, har disse morgenmadsstænger et ret højt fedtindhold, så lad være med at lægge dem i kagedåsen, hvor de kan blive spist på en gang.