Ingredienser:
675 g. honning
300 g. sukker
3 æg
750 g. mel
1½ dl. mælk
1½ brev ~ 22,5 g. honningkage krydderi “Dr. Oetker”
1½ tsk. natron el. bagepulver
Fremgangsmåde:
Honningen varmes op til den er flydende, røres sammen med sukkeret. Æg og mælk røres sammen og kommes i blandingen. Herefter kommes mel, honningkage bagepulver og natron / el. bagepulver i. Det hele røres sammen. Blandingen hældes i en bradepande på ca. 36 x 42 cm, som er dækket med bagepapir eller smurt godt. Ovnen opvarmes til 200 grader og skrues ned på 170 grader når kagen sættes ind, den bages i ca. 45 min. Når kagen er afkølet, deles den i 4 stænger, herefter flækkes de. De delte og flækkede stænger, pakkes ind i et fugtigt klæde ( to viskestykker gøres våde og opvrides medium), herefter lægges de i en tætlukket plastpose i et par døgn et køligt sted. Herefter lægges de sammen med abrikos marmelade. De lægges herefter i fryseren. Kagen kan også nydes straks, men bliver bedre af at trække ( skal så helst ligge i køleskabet ) eller allerbedst en tur i fryseren, kort eller længere tid, hvorefter den blot tages op til optøning og er herefter klar til servering. For at sætte prikken over i’t, overtrækkes kagen med overtrækschokolade inden servering.
Krydderiblandingen kan evt. erstattes af blandingen herunder.
Til hver kage bruges 21,5 gram af blandingen:
1 kage 4 kager
12,5 g. 50 g. Kanel
2,5 g. 10 g. Stødt nellike
1,5 g. 6 g. Muskatnød
2,5 g. 10 g. Kardemomme
2,5 g. 10 g. Allehånde
GOD APPETIT!!!!